skvattran.blogg.se

Cgs och Monica z

Publicerad 2013-09-28 08:36:07 i Allmänt,

Maten var mkt god. Jag åt carpacio till förrätt och oxfile med rostade potatisar till varmrätt och creme brulee till dessert. Riktigt gott och trevlig personal och mkt fin lokal. 
Monica z var över förväntan. 
Hade kanske inga större förväntningar heller då jag inte brukar tycka om film med mkt musik i. Summa sumarum en riktigt härlig kväll. 
Och här hemma hade allt gått superbra och Elsa hade vart en ängel. 
Idag ska jag kanske fara och simma. 
Hejpa!

Stor och liten

Publicerad 2013-09-26 12:44:04 i Allmänt,

Nu på förmiddagen har jag och Elsa vart på stor och liten i sörbyakyrkan. 
Sjungit sånger, fikat och målat tavlor. 
Elsa målade ett mästerverk och åt även en del färg. 
Grymt roligt. Det ska vi absolut göra igen. Igår var jag och tog upp potatis vi hann nästan färdigt sen gick potatisupptagaren sönder. Eller potatissprätt man går plocka upp potatisen från backen. 
Var även och gymmade igårkväll tog det ganska lugnt men känns ändå i lite muskler idag. 
Endast 3 plus idag och regn, Nu kan man snart vänta sig nån snö. 
Har extra ont i fotleden idag, vet inte varför.  Men en sak är säker jag är SÅ grymt less på att ha ont i olika kroppsdelar. Att inte kunna röra på mig som jag vill. Att inte ens kunna ta en halvtimmes promenad. Känner mig som en j*kla pensionär. Funderar på att börja simma så jag får nån sorts motion. 
I helgen väntar 2-årskalas för Arvid. 
Och imorgon så ska jag och Andreas på middag på stan tillsammans och bio. 
Farmor och farfar ska vara barnvakt i flera timmar (har dom iofs gjort tidigare) men denna gång ska dom lägga henne på kvällen också. 
Blir intressant att se hur det går och superroligt att göra något bara vi två. 
Resten av dagen blir nog lugn ska försöka få tag på en kvinna på kommunen som samordnar vigslar. 

Hej svejs! 

Söndagth

Publicerad 2013-09-22 15:35:12 i Allmänt,

Nu tog jag bort mitt instagramkonto. Vart så less. Massa onödig tid. Får se om jag kommer sakna det. 
Har haft en toppendag so far. 
Lovisa har spontan kommit upp till luleå så vi har lunchat och fikat med födelsedagsbarnet. Hur trevligt söndagshäng som helst. 
Kigge satt och busade med Elsa hos Nina så hon var helt slocknad i bilen på väg hem. För EN gångs skull gick det att bära in henne till hennes säng utan att hon vaknade. 
Igår var pappa, magnus, teres och rasmus här på middag. 
Vi åt ris, örtkyckling, mango och avokado röra, fetaost och basilka och creme fraiche röra. Och marängsviss till efterrätt. Mkt gott! 
Jag slocknade klockan tio förmodligen av långvarig matkoma. 
Har sett en grymt bra film i veckan, en oväntad vänskap. Skrattade mycket åt den. 
Nu ladda lite på soffan sen blir det middag hos Danne. 
Bye

Att vara mamma

Publicerad 2013-09-18 13:20:34 i Allmänt,

Ibland kan det kännas övermäktigt att vara mamma. Allt man ska klara av perfekt. Allt börjar med graviditet där alla vet att man ska äta fisk 3 ggr i veckan och mkt vitaminer. Grönsaker och frukt. Sen börjar baletten med rätt bilbarnstol godkänd i alla tester skön för barnet, madrass i spjälsängen, kläder m.m. Allt man vill är ju bara det ofödda barnets  bästa. När barnet har kommit då finns det så många som vill komma med goda råd som "faktiskt" vet för dom har läst eller haft egna barn. 
Allt från amning, leksaker med bäst stimulans för utveckling, smakportioner, hur varmt barnet ska vara klätt och sömn.....
Och fortfarande vill man ju bara barnets bästa. Att känna en sån stark kärlek och nästan känna sig oviss hur man ska lyckas med allt. 
Alla dessa 1-årskalas som har specialgjorda tårtor och fika som om tio leila bakar hade vart framme. Helst sockerfritt, organiskt och ekologiskt. 
Man ska sjunga, vara pedagogisk och hjälpa dom men bara lagomt mkt. Och i allt detta vill man ju inte glömma bort relationen med pappan till barnet. 
Och så kanske man hade nån hobby innan barnet föddes. 
Och sen undrar folk vad man gör hela dagarna. 
Ja jisses då har vi inte ens kommit till trotsålder, tonåren... Att vara en bra vuxen förebild som barnen kan prata med. Sätta lagoma gränser och ha tid för alla. 
Men ändå fast jag visste allt detta innan jag blev gravid hur många krav man skulle ställa på sig själv så ville jag självklart ha barn. 
Man är ju bara en människa och man kan ju bara försöka göra sitt bästa. 

Att vara mamma kan kännas övermäktigt men allra mest känns det fantastiskt. 


Det är så skönt när det regnar

Publicerad 2013-09-18 10:07:03 i Allmänt,

Nu har jag en sockerkaka i ugnen, Elsa har just somnat för sin förmiddagslur och det är lugnt och skönt hemma. 
Jag tänkte passa på och börja läsa i den tredje boken om barnmorskan cecilia lund. Har inte fått nå vettigt gjort sen jag lånade böckerna. Men ibland är ju det också skönt. Man kan inte alltid hela livet göra det som är förnuftigaste valet och det mest tidseffektiva ibland måste man få tid att slappna av. 
Nu tycker alla att jag låter som en förslappad hemmamorsa men att konstant renovera i detta hus och alltid ha dåligt samvete för att man inte hunnit göra mer och att man aldrig heller ser slutet. 
Man blir less. Att renovera är ingen hobby för mig mest bara ett nödvändigt ont sen att det blir jättefint och bra när det är klart det är ju en bonus. 
Nej nu ska jag ta och läsa. 
Jag önkar er alla en god och skön regnig dag.  

Lördagkväll för en förkyld mamma

Publicerad 2013-09-14 21:52:18 i Allmänt,

Efter en inte så händelserik dag så vart vi bjudna till Emma och Nicklas på middag. Trevligt och mysigt men det var ungefär så mkt jag orkade göra ikväll. Tänkte gå och lägga mig vid nio men jag råkade ju börja läsa i min nya bok och fastnade där ett tag. Jag läser Bedragen-Katerina Janouch. 
Lättläst bok om en fyrbarnsmamma som jobbar som barnmorska och så lite  annat spännande. 
Nu dunkar mitt huvud. Är förkyld men känns som en bakfylla. 
Pözzar och kramizar

Piteå

Publicerad 2013-09-11 19:55:56 i Allmänt,

Idag har jag, Nina och Elsa gjort stan i piteå.  Jag har haltat som en mindre välutvecklad wallaby. Handlade iallafall en fleccetröja till Elsa och så var vi på Cinderella och kollade bröllopsklänningar. Hittade inget jag föll pladask för vart mest förvirrad och stressad. För det är 4 månaders leveranstid på en klänning. 
Har beställt en klänning från England nu ikväll så vi får se om det kan funka. Spännande! Fast jag avslöjar ju inga detaljer om den. 
Ätit plättar och busat med Elsa övriga dagen. 
Nu borde jag plocka ihop i vårat grymt stökiga hus men det blir ju ändå bara stökigt igen. Måste vara ett tecken på kreativitet tror jag :p

The place beyond the pines

Publicerad 2013-09-09 10:25:52 i Allmänt,

En mkt bra rulle som vi såg igår. Väldigt oväntat slut. Den var inte så förutsägbar dock lite luddigt slut.
Nu sitter jag på försäkringskassan hemsida och försöker förstå hur allt skit funkar. Dvs om jag börjar jobba extra, deltid om jag kommer behålla min nuvarande SGI. Sjukpenninggrundandeinkomst.
Borde ringa dit men risken är ju att man får köra telefonkö några timmar.
Nu kaffe och engelsk fudge.

Nästan mirakel iallafall

Publicerad 2013-09-07 21:43:55 i Allmänt,

Mina knän är inte okej än men BÄTTRE iallafall.
Börjar inse att jag har svårt att hinna/komma ihåg att skriva här. Det är så mycket man vill hinna när man har en fri stund. Alla panelbrädor är iallafall uppe och målade 1 varv. Alla fönster är flyttade ut jäms med fasaden(satt lite olika tidigare. Så nu är det massa knutbrädor, midjebrädor, bro och foderbrädor och underspikning kvar. Alltså det känns som att man är nära mål men det sista pillet tar alltid så låång tid.
I vecka har inte hänt så mycket har mest spikat då Elsa sovit (2 ggr per dag) så därimellan blir jag lite oeffektiv att hitta på saker.
Vi har iallafall haft hit en mäklare som har värderat huset så nu vet vi om nån vill köpa det vad man ska sälja för.
Så komsi komsi alla hussugna!
Har varit och ätit lunch i stan då det var sista dan på internationella matveckan. Det var mkt mat som såg supergott ut. Vi åt polska piroger, polsk kål och korvgryta och kängruburgare. Men grytan var bäst. Vitkål är underskattat!
Nu ska jag försöka sova. Måste passa på när man nu tagit sig till sängen så tidigt!
Hej då!

Mirakel

Publicerad 2013-09-03 21:52:56 i Allmänt,

Jag har vart till en naprapat och det är redan bättre i knäna! Jag är så grymt glad!! Han tyckte att min rygg och höft och gud vet allt var helt snett och vridet och annat. Så han fixade, vilken kille !!(gubbe, pensionär). Så iallafall var det inte som sjukgymnasten trodde.
Har inflammation i slemsäckarna i knäna därav ont. Och belastade knäna helt fel för allt var så snett.
Har gymmat idag, bröst och biceps men tog det lugnt då jag blivit justerad.
Det var allt ! Godnatt!

Om

Min profilbild

Malin

Denna blogg får bli min dagbok som ni får läsa om ni vill. Här kommer jag skriva om mitt liv och de innehåller för det mesta: Andreas och Elsa, styrketräning och träning, böcker, familj, släkt, vänner, renovering, natur, viktminskning, bröllop och allt möjligt annat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela